Your Way = Our Way

Weg, ver weg! Maar waar naartoe?

Geplaatst door op dec 27, 2013 in Activiteiten, Buitenland

Weg, ver weg! Maar waar naartoe?

Ergens in mijn achterhoofd zweeft de droom om een compleet ander leven te leiden.  Ergens, ver weg, aan een klein strandje op een vergeten eiland. Wakker te worden in een hangmat met twee dingen aan m’n hoofd!? Waar zijn m’n slippers en wat ga ik eten!?! Als de dagelijkse verantwoordelijkheden zich aandienen blijft er meestal niet veel van die droom over maar what if?  Dit artikel zal twee eilandgroepen beschrijven die de perfecte setting zouden zijn voor mijn droom van een life less ordinary. Van de Cariben tot de Indische oceaan bestaan er op deze planeet eilanden die een schoonheid bezitten die weinig van doen hebben met de urban modern day human experience. Plekken die de perfecte backdrop zouden kunnen wezen voor mijn leven als een beach bum.

The Carribean Hang Out

The British Virgin Islands vallen onder de Britse overzeese kolonies en bestaan uit tien hoofdeilanden en tientallen kleinere bewoonde en onbewoonde eilandjes. De meeste van de 32 duizend bewoners zijn nazaten van de slaven die door westerse mogendheden in de 17e en 18e eeuw naar Amerika zijn verscheept en die het eiland als tussenstop gebruikte. Het landschap van deze eilandgroep bestaat uit heuvelachtige groene eilanden van vulkanische oorsprong en vlakke koraaleilanden die je als picture perfect kan beschrijven. Een kustlijn met kilometers hagelwit strand zou de perfecte omgeving zijn voor een beachbum wannabee.

Exotic-Travel-To-Anegada-British-Virgin-Islands-1600x1066

Credits: cloudfront.net

Virgin-Gorda-British-Virgin-Islands

Credits: vacationhomes.net

The Indian Low Down

Met links de baai van Bengaal en recht de Andaman zee zijn de Andaman en Nicobar eilanden de meest moeilijk te bereiken eilanden uit deze reeks. Met maar 350.000 inwoners verspreid over 572 eilanden  zijn het ook de dunbevolktste. Het eiland heeft een rijke geschiedenis en wordt al bewoond sinds de 2e eeuw.  Het hoort nu bij India maar over de loop van haar geschiedenis hebben veel verschillende mogendheden bevel gevoerd over de eilandengroep.  Dat heeft als gevolg dat de inwoners van deze archipel een diverse opmaak en samenstelling hebben. Met meer strand dan mensen die daar gebruik van maken zoden deze eilanden uitermate geschikt voor mijn droom van een laid back leventje aan een sneeuwwit strand.

tour_img-126895-48

Credits: getyourguide.com