Your Way = Our Way

Tips om je koffer goed in te pakken

Geplaatst door op mei 24, 2014 in Activiteiten, Buitenland

Tips om je koffer goed in te pakken

Je bent er helemaal klaar voor: vakantie. Je hebt een nieuwe bikini gekocht, nog een leuk zomers jurkje gescoord en natuurlijk voor bij iedere outfit de juiste schoen. Maar hoe krijg je dat allemaal in je koffer?

Doe-vakanties of relaxen?

Natuurlijk kijk je eerst naar de soort vakantie je gaat houden: wordt het een actieve doe-vakantie of ga je lekker luieren aan het zwembad of op het strand? Wat is het klimaat in het land waar je naar toe gaat? Is er gelegenheid om kleding te wassen? En hoe lang ga je weg?

Combinaties zijn de sleutel

Neem kleding mee die je met elkaar kunt combineren. Zo hoef je minder setjes mee te nemen, wat scheelt in de ruimte in je koffer. Als het ’s avonds snel afkoelt, is het zeker aan te raden om in ieder geval één warme trui of vest mee te nemen. Probeer zo min mogelijk schoenen mee te nemen. Ook wat betreft schoenen is het handig om deze bij zoveel mogelijk outfits te kunnen dragen. Als je kunt wassen, neem wat wasmiddel mee om kleding tussentijds te wassen. En vouw de kleding goed op, zo kun je meer kwijt in je koffer of tas. Ga je voor een speciale gelegenheid op vakantie en heb je bijvoorbeeld een gala jurk bij? Dan is hieronder een filmpje te zien met een tip over het kreukvrij meenemen van je jurk.

Ga efficiënt om met je ruimte

Vrouwen nemen vaak een aparte beautycase of toilettas mee die boordevol toiletspullen zitten. Bedenk goed van te voren wat je wel of niet gaat gebruiken. Maak eventueel gebruik van reisflacons in plaats van grote flessen shampoo mee te moeten nemen.

En verder nog…

Vergeet niet je opladers van je telefoon en tablet (als je die meeneemt), kijk ook van te voren of je een verloopstekker nodig hebt. Geld, paspoorten en reispapieren bewaar je liever niet in je koffer, voor het geval deze kwijtraakt. Draag liever een klein tasje op je lichaam waar je deze spullen in kunt doen.