Your Way = Our Way

Backpacken. En nu?

Geplaatst door op jul 3, 2014 in Activiteiten, Buitenland

Backpacken. En nu?

Je gaat het grote avontuur tegemoet: je gaat backpacken. Fijn met een rugzak rondreizen in een exotisch land. Klinkt geweldig, toch? Maar wat neem je mee als je gaat rondreizen met een grote rugzak?

Denk praktisch

Wanneer je de kleding die je mee wilt nemen gaat uitzoeken, moet je vooral praktisch denken. Je kunt nu eenmaal niet alles meenemen. In een rugzak heb je maar beperkte ruimte. Probeer kleding mee te nemen die ook makkelijk te wassen is. Witte kleding is vaak niet zo’n goed idee, omdat dit heel moeilijk schoon te krijgen is. Neem goede loopschoenen mee en vergeet de (bad)slippers niet. Een dikke badhanddoek is misschien niet zo handig, gebruik dan liever een snel-drooghanddoek. Dat scheelt in gewicht en volume.

wat neem je mee

Slaap lekker

Ga je slapen in de natuur, zorg dan voor een goede slaapzak eventueel met een muskietennet. Soms is het fijn om in een boshut of hotel ook in je eigen slaapzak te slapen. Neem een kussensloop mee. Hier kun je kleding in stoppen om als kussen te gebruiken. Vergeet niet een zaklamp in te pakken, zodat je in de nacht je weg kunt vinden als je zou moeten plassen.

Eerste hulp bij ongelukken

Naast de gebruikelijke spullen, neem je ook het best DEET mee wanneer er veel muggen zijn. Een zoutoplossing (ORS) is ook fijn om je zoutgehalte te herstellen na een lange trip. Vergeet ook niet de pleisters en een diarree-remmend middel.