Your Way = Our Way

Wat we vergeten als we op vakantie gaan

Geplaatst door op aug 3, 2015 in Activiteiten, Buitenland

Wat we vergeten als we op vakantie gaan

Eerder schreven we al hoe je nu het beste je koffer kunt inpakken wanneer je op vakantie gaat. Toch zijn er ieder jaar weer spullen die je vergeet. Met dat in het achterhoofd leek het ons van Artifex interessant om eens te kijken wat dan de meest vergeten items zijn tijdens de vakantie. Onderstaand is een top vijf van de meest voorkomende vergeten items zoals die uit onderzoek naar voren zijn gekomen. De niet aanwezige bron van de onvermijdelijke ergernis als je er te laat achter komt dat je het vakantie inpaklijstje toch niet helemaal correct hebt afgewerkt. De achterblijvers.

top 5 vergeten reizen

1. Opladers van elektronica

Met het stijgende gebruik van telefoons, tablets en computers, die natuurlijk ook mee moeten op vakantie, staat tegenwoordig met stip op nummer één: de oplader. Een instinkertje als het vergeten voorwerpen betreft aangezien het dagelijkse gebruik er voor zorgt dat het ding vaker aan de muur te vinden is dan ergens anders. Tel daarbij op dat al die apparaten ook nog hun eigen oplader hebben en de kans dat je er eentje vergeet wordt proportioneel groter met elk device dat er mee gaat.

2. Verloopstekkers voor stopcontacten

Ook nog zo eentje. Dat je na een vlucht van 12 uur in je hotelkamer er achter komt dat de stroom in het desbetreffende land door drieweg stekkertjes de muur uit komt. En daar sta je dan met je goede gedrag, een tweepolige stekker en een lege telefoon. Mocht je er op de luchthaven al achter komen? Check dan de elektronica zaak op het vliegveld. Gegarandeerd dat daar multi verloop stekkers worden verkocht, die meestal over de hele wereld te gebruiken zijn. Problem solved.

3. Zonnebrandcrème

Op nummer drie van ons lijstje is de zonnebrandcrème te vinden. Is het dan echt zo dat mensen op vakantie gaan naar Spanje en de zonnebrand vergeten!? Hele volksstammen maken de fout en zo zien wij de SPF 10 tot 50 met een scheve glimlach terug op het aanrecht. Het eigen aanrecht, dat wel en dan ook nog eens na de vakantie. Sommige zaken liggen zo voor de hand dat het moeilijk is ze niet te vergeten. Costa del Sol!! Hoe zo hebben we geen zonnebrand!?! Hoe dan!?

4. Tandenborstels

En als we toch op het pad van de open deuren zijn beland dan zullen de hekkensluiters van dit lijstje niet verbazen. Ook de tandenborstel blijkt een vaak vergeten item te zijn van de vakantievierende Nederlander. Een probleem dat gelukkig gemakkelijk is op te lossen door een bezoekje aan de plaatselijke drogisterij of supermarkt. Proberen uit te vinden wat de woorden hard en zacht zijn in het lokale dialect zal een ander op zichzelf staande uitdaging blijken te zijn.

5. Zonnebril

En last but not least; de zonnebril. Nog een voorbeeld van een in de haast makkelijk te vergeten item, dat ook nog eens tijdens de vakantie een hoge vergeet factor met zich mee brengt. Gelukkig zijn de zonnebrillen op de diverse vakantie bestemmingen ruim aanwezig. Daardoor mag ook het vergeten van de zonnebril de pret niet drukken. Het is namelijk een uitstekend excuus om een nieuwe aan te schaffen. Happy holidays!