Your Way = Our Way

De 5 beste musea in Nederland

De 5 beste musea in Nederland

We hebben in Nederland vrij veel goede musea en we kunnen iedereen dan ook van harte aanbevelen om een dagje erop uit te trekken naar een goed museum. Maar wat zijn de beste musea van Nederland?

1.       Het van Gogh Museum

Het van Gogh Museum in Amsterdam heeft de grootste collectie met van Gogh schilderijen en alle liefhebbers van de schilderkunst kunnen in dit museum de mooiste werken van van Gogh en andere 19e eeuwse meesterwerken bewonderen. Het museum is geschikt voor het hele gezin en zowel volwassenen als kinderen zullen het in het van Gogh museum naar hun zin hebben.

 

2.       Het Anne Frank huis

Het Anne Frank museum is een ander museum dat in Amsterdam bezocht kan worden. Het museum heeft waarschijnlijk geen introductie nodig, maar voor de mensen die het echt niet kennen: het Anne Frank museum is het huis waar Anne Frank in de Tweede Wereldoorlog zat ondergedoken en er kan in het museum precies worden gezien hoe Anne Frank heeft geleefd tot ze gevangen werd genomen. In het museum worden teksten uit het dagboek van Anne Frank gebruikt om het geheel nog meer tot leven te laten komen.

 

3.       Het Rijksmuseum

Ook de nummer 3 van deze lijst is in Amsterdam te vinden. Het Rijksmuseum is het museum dat vooral bekend staat als het museum waar De Nachtwacht van Rembrandt hangt. Het museum toont naast De Nachtwacht echter ook vele andere kunststukken en het museum vertelt een heel verhaal over de Nederlandse geschiedenis. Het Rijksmuseum is een geweldig museum waar bezoekers van alle leeftijden van de mooiste kunst kunnen genieten.

 

4.       NEMO

NEMO is een wetenschapsmuseum in Amsterdam dat vooral leuk is voor kinderen, maar volwassenen kunnen er ook een erg leuke dag beleven en vele nieuwe feitjes leren. Het pand heeft vijf verdiepingen en je komt op die verdiepingen bijvoorbeeld te weten hoe bliksem werkt, waarom bruggen zo sterk zijn en hoe water wordt gezuiverd. Allemaal leuke weetjes waar je zeker niet dommer van wordt.

 

5.       Het Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is het enige museum in de top 5 dat buiten Amsterdam te vinden is. Het Openluchtmuseum is een uniek museum waar mensen het verleden opnieuw kunnen beleven. Het is een museum waar je meer zal leren over hoe de samenleving van toen en het is voor bezoekers van elke leeftijd een absolute aanrader.