Your Way = Our Way

De mooiste plekjes in Nederland

De mooiste plekjes in Nederland

Nederlanders gaan maar weinig op reis in eigen land. Best jammer eigenlijk, want Nederland heeft een aantal zeer leuke toeristenplekjes die voor Nederlanders ook de moeite waard zijn.

Een voorbeeld van een geweldige toeristische plaats in Nederland is Giethoorn. Het is een vrij klein dorpje in Overijssel dat ook wel Venetiƫ van het Noorden wordt genoemd. Er zijn veel kleine riviertjes en bootjes en het is erg leuk om een rondvaart te maken met een van de bootjes. Het landschap is prachtig en je waant je even in een ander land.

Andere leuke toeristische plaatsen in Nederland zijn de Kinderdijk en de Zaanse Schans. Het zijn allebei mooie omgevingen met een flink aantal molens. Beide plaatsen zijn eenvoudig te bereiken met het OV en de entree is gratis. We raden dan ook zeker aan om een van beide plaatsen een keer te bezoeken.

Het Keukenhof is de misschien wel de allerleukste bestemming voor mensen die tussen maart en eind mei een leuke dagtrip willen maken. Het is een unieke tentoonstelling van bloemenkunst met een totale oppervlakte van meer dan 32 hectare. Naast de schitterende bloemlandschappen zijn er ook binnententoonstellingen en vele andere bezigheden die bezocht kunnen worden en er is meer dan voldoende vermaak voor een leuk dagje uit.

Daarnaast is de Wereld Tuinbouw Expo, de Floriade, in Venlo ook een leuke tip voor mensen die dit jaar voor 7 oktober nog een uniek dagje uit willen. De natuur is het hoofdthema op de Floriade en bezoekers zullen op de Floriade alles leren over het belang van bloemen, planten, groente en fruit. Het park is in totaal 66 hectare groot en elk land heeft een eigen paviljoen in het park waar bezoekers de lokale cultuur en lokale beplanting van het desbetreffende land kunnen bekijken.

Ten slotte hebben we ook nog een aanrader voor de mensen die helemaal niks met de natuur hebben en liever gewoon een dagje vol actie en plezier beleven. Voor hen zijn er natuurlijk altijd nog de pretparken. Twee pretparken die we aan iedereen kunnen aanbevelen zijn De Efteling en Walibi Holland. De Efteling is een echt uitje voor het hele gezin en er zijn veel sprookjesachtige attracties waarbij je je ogen uitkijkt, terwijl er ook een aantal snelle attracties vol actie zijn. Walibi Holland is minder geschikt voor de allerkleinsten en het is een park waar alles om pure actie draait. In dit park vind je de snelste en beste achtbanen van Nederland. Het is voor mensen die op zoek zijn naar een adrenaline kick dan ook het ultieme pretpark in Nederland.